Waarom nootjes eten gezond is.

(ook tijdens je zwangerschap)

Ongeveer 1,5 jaar geleden hebben het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad aan gegeven dat het eten van ongebrande nootjes gezond is…. En direct kwamen bij veel mensen al de vragen… hoe kan dat nou, al die vetten die erin zitten, al die kcal die het met zich meebrengt… enzovoort.
Zet dat nou maar eens aan de kant.
Noten eten is gewoon gezond. Er zitten veel vitamines en mineralen in die wij nodig hebben en daarnaast bevat het ook nog eens onverzadigde vetten, eiwitten en vezels.

Zwanger en nootjes eten?!

Tijdens je zwangerschap heb je dit allemaal nodig voor het goed laten groeien van je kindje in je buik. Extra eiwitten heb je nodig om al die mooie nieuwe cellen die er in jou aangemaakt worden. Maar ook geven eiwitten snelle een verzadigd gevoel.
Vezels natuurlijk niet te vergeten die weer zorgen voor een beter stoelgang (een minder goede stoelgang tijdens je zwangerschap kan heel vervelend zijn, of kort na de bevalling). En ook vezels geven een sneller vol gevoel.
De vetten die erin zitten zijn voor jou hersen ontwikkeling, maar ook voor dat van je kindje. En door de vetten kan je bepaalde vitamines weer goed opnemen.

 

Welke nootjes zijn goed?

Mag je dan elke noten soort eten?
Liever niet. Het advies is om de ongebrande en ongezouten noten te eten. Elke dag een handje hiervan is voldoende voor een gezonde leefstijl. En dan het liefst gemengde ongebrande nootjes. Want ook bij nootjes geldt dat variatie weer het grote sleutelwoord is in een gezonde leefstijl.

 

5 Tips

Ik geef je hier 5 verschillende manieren om dagelijks nootjes te eten.
• Pak een handje noten als tussendoortje. Stop ze wel even in een bakje of schaaltje zodat je ze niet allemaal in 1 keer in je mond stopt, maar lekker 1 voor 1.
• Meng je noten (hak ze even fijn, eens door een schaaltje yoghurt of wat magere kwark, beetje kaneel erbij en je hebt een heerlijk ontbijtje, tussendoortje of toetje.
• De pindakaas op je boterham mag je ook voor een handje noten rekenen.
• Meng er eens wat rozijntjes of cranberries door en de smaak zal al weer heel anders zijn.
• In sommige gerechten zijn noten een heerlijke aanvulling.
Geniet lekker van je dagelijkse handje noten!!!

Ik zou het leuk vinden als je in een reactie laat weten of jij al je dagelijkse handje noten al eet.

Stel hier je vraag