PFFFFFFF

Alweer een tijdje geleden was ik in een boomgaard kersen kopen en de verkoper stond heerlijk van zijn kersen te eten. Daarbij maakte hij wel de opmerking dat hij van de dokter niet teveel mocht eten van de kersen omdat er teveel suiker in zou zitten……….

Mijn haren gaan van zo’n opmerking altijd een beetje overeind staan. Bij deze opmerking zou je bijna gaan denken dat fruit helemaal niet zo gezond is.
Tuurlijk als er diabetes geconstateerd is, dan is het een heel ander verhaal en moet je echt wel opletten bij het eten van koolhydraten en ja hier horen ook de suikers uit het fruit bij.

Na het lezen van dit eerste stukje moet je niet direct bang zijn dat jij moet gaan stoppen met het maken van de leuke fruitcreaties voor jouw kraamvrouw. Als zij geen diabetes heeft of een allergie voor een bepaald fruit soort, dan kan zij gewoon fruit eten en een beetje meer mag ook best.

 

2 keer waarom wel.

Ik geef jou 2 redenen waarom jij toch lekker fruit kan blijven klaar maken voor je kraamvrouw.

  • In fruit zitten heel veel verschillende soorten vitamines en deze zorgen ervoor dat de weerstand van je kraamvrouw weer wordt opgebouwd. Want tijdens haar zwangerschap en haar bevalling is dit allemaal wel wat verzwakt. Dus wat extra vitamines uit fruit is helemaal geen probleem voor jou kraamvrouw.
  • Fruit is lekker licht verteerbaar. De darmen van je kraamvrouw moeten naar haar bevalling weer even rustig op gang komen en het is dan heel verstandig om licht verteerbaar eten te geven. Fruit is een goed voorbeeld van licht verteerbaar eten. Ook zitten er vezels in die helpen de darmen hun werk goed te doen. Dus nog een goede reden om jouw kraamvrouw lekker fruit te geven.

Dus, wees niet bang om jouw kraamvrouw een lekker stuk fruit te geven of een mooie fruitcreatie klaar te maken, want hoewel er fruitsuikers in fruit zitten ze zitten verpakt in een mooie verpakking met daarbij in vezels en vitamines die echt heel goed voor je kraamvrouw zijn, mits zij natuurlijk geen aandoening heeft waarbij het niet goed voor haar is.

Stel hier je vraag