Ik zat in dubio…

Deze week zag ik een post op sociale media over gemberthee en hoe lekker en goed dat is voor de kraamvrouw.
En dat is ook helemaal waar.
Alleen mis ik nog wat bij deze post.
En dan ga ik twijfelen, zal ik wel, zal ik niet….of toch wel…
Ik heb door gescrold.

 

Maar ze hebben toch ook wel gelijk. 

Ze hebben helemaal gelijk in deze post. Gemberthee is echt goed en lekker voor de kraamvrouw. Zelf drink ik het in de winter maanden ook graag. En dan lekker met een schijfje sinaasappel en als ik in huis heb een stukje van een kaneelstokje. Dit raad ik je echt aan.

Voordelen

Gember heeft namelijk als voordeel dat het bloeddruk verlagend werkt, het is ontstekingsremmend, het helpt bij problemen met de stoelgang, er zit ook ijzer in, er zitten antioxidanten in. Ook bevat het endorfine dit is een stofje dat pijn onderdrukt en voor een geluksgevoel zorgt.
Dit laatste kan ook best handig zijn voor jouw kraamvrouw die veel last heeft van kraamtranen.

Genoeg voordelen dus om jouw kraamvrouw lekker een kopje verse gemberthee te geven.

Het heeft ook een nadeel

Maar waarom wilde ik dan eigenlijk, misschien wel of misschien niet op deze post op sociale media reageren.
Omdat gemberthee ook bloed verdunnend werkt. En misschien ken je wel iemand die bloedverdunners slikt en als hij of zij zich stoot dat het wondje soms best hevig kan bloeden en minder snel weer dicht gaat.
Nu werkt gemberthee niet direct zo heftig, maar als het dagelijks wordt gedronken, kan dit wel effect hebben.
Is jouw kraamvrouw nog hevig aan het bloeden na haar bevalling, dan is het verstandig om de gemberthee even te laten staan. het kan het dichten van haar wonden tegen gaan. En ze kan hierdoor langer blijven bloeden of heviger, met als gevolg dat er misschien ook nog een ijzertekort zou kunnen ontstaan.
Slikt jouw kraamvrouw bloedverdunners, dan zou ik de gemberthee achterwege laten of laat haar even overleggen met haar arts of ze dit mag.

Goede vervanger

Geef haar lekker een kopje kamille thee voor in de plaats. Dit werkt rust gevend, verbetert de stemming, ondersteunt de spijsvertering en helpt bij het afscheiden van gifstoffen.

Wat zou jij gedaan hebben bij de post over gemberthee? Laat het in een reactie hieronder weten.

Stel hier je vraag