Een pure kraamvrouw?

Voor een pure kraamvrouw?????
Snap jij het?
Het kindje waar jij voor zorgt is puur maar de kraamvrouw?

Als jij mij al wat langer kent en mij op facebook volgt kan je vast wel raden dat het om puur eten gaat.

 

Wat is dat dan?

Wat houdt puur eten voor jouw kraamvrouw dan in.
Eten dat zo min mogelijk bewerkt is, maar waar niet al te veel aan toegevoegd is, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen. Waar op de verpakking niet een al te lange ingrediënten lijst staat. Eten dat je nog herkent als je het uit de verpakking haalt. Sommigen zeggen ook wel het eten dat jouw oma nog zou herkennen. Goed dan moet ik daar wel aan toevoegen dat het om de al wat oudere oma’s gaat van zeker 70 jaar of ouder. Zij hebben leren koken zonder al die zakjes en pakjes en deden niet aan conserveringsmiddelen o.i.d.
Toen ik op mijn 19e op kamers ging (al best wel een poosje geleden, heb net 53 kaarsje uit mogen blazen) vond ik het maar wat makkelijk al die kant en klaar maaltijden en potjes, zakjes enzo met de meest bijzondere smaken. Maar goed daar ben ik ook weer van terug gekomen. En eerlijk gezegd nog niet zo heel lang geleden. Dit zal zo ongeveer een jaar of 6 geleden zijn toen ik met PuurGezond in aanraking kwam.

 

En waarom dan?

Maar waarom dan puur eten al lerende en doende raakte ik er steeds meer van overtuigd dat die extra toevoegingen helemaal niet zo goed voor ons lichaam zijn. Ze beïnvloeden best wel veel processen in ons lichaam. En ook ging ik steeds meer geloven dat  je lichaam beter reageert op het pure eten dan op bewerkt eten. Ons lichaam is toch ook van nature een puur product? Dus stop er puur eten in, dan kan dat het best worden verwerkt door ons lichaam.

 

Het kan ook voor jouw kraamvrouw.

En nu voor jouw kraamvrouw. Zij heeft natuurlijk last van haar hormonen. Bewerkt eten doen haar hormonen geen goed.
Ze zal door veel bewerkt eten te eten teveel zout binnen kunnen krijgen, ze zal teveel suiker binnen kunnen krijgen, ze zal teveel stoffen binnen kunnen krijgen die misschien ook wel in de moedermelk terecht kunnen komen. En de lever van het kindje is nog niet zover ontwikkeld dat het dit allemaal goed kan verwerken.
Ik zou zeggen dat lijken mij best wel voldoende redenen om puur eten te overwegen. Wat vindt jij? Je mag hieronder best een reactie plaatsen hoor.

 

Moeilijk?

Is puur eten klaar maken dan moeilijk voor jouw kraamvrouw? Nee dat kan iedereen. Soms een beetje inventief zijn en soms lekker een recept erbij pakken. En het kost je echt niet meer tijd dan wanneer je een zakje of pakje open trekt.

Succes.

Stel hier je vraag