Gezond eten, eigenlijk willen we het allemaal, en ieder misschien op zijn eigen manier, maar soms……..

Nee dit wordt geen deprimerend verhaal hoor, als zal je het misschien wel aan het plaatje hierbij zeggen…..

 

Herken je dit?

Ken je het misschien van  jezelf? Je wil heel graag iets aan je gezondheid doen, maar het lukt niet. En zo is het met jouw kraamvrouw misschien ook wel. Zij wil heel graag zo gezond mogelijk zijn en worden om zo goed mogelijk voor haar kindje te kunnen zorgen. Maar het lukt haar gewoon niet……..
En dit hoeft echt geen onwil te zijn, haar hoofd zit gewoon vol met allerlei andere dingen en daar past het gezonde eetgedrag even helemaal niet bij.
Herken jij dit bij je kraamvrouwen? 

 

4 redenen…

Ik heb voor de scholingen die ik geef hier eens wat meer over opgezocht. En ik kwam tot een aantal redenen. Ik deel er even 4 met je.

1. Het kan zijn dat jouw kraamvrouw een hele zware bevalling gehad heeft en dit aan het verwerken is. Haar hoofd zal dan echt niet staan naar gezond eten, zelfs eerder naar snacken en snaaien, naar echt comfort food.
Jij kan dan gewoon gezond eten aanbieden en hier zal zij zeker baat bij hebben. Vitamine C helpt de stress te verminderen.

2. Ook kan het zijn dat haar huis niet op orde is, en dan bedoel ik echt niet op orde. Ken je het programma “Help mijn man is klusser”, nou denk daar dan maar aan bijvoorbeeld, of het is er erg tochtig of de schimmel staat in de badkamer en keuken of…… noem maar op. En jij kan hier eigenlijk helemaal niets aan doen. Verwen haar gewoon zo veel mogelijk.

3. Als derde reden kan het ook de buurt zijn waarin zij woont. Zijn er veel plekken waar afgehaald kan worden????? Dan is de verleiding natuurlijk ook wel erg groot. Ja en wat doe je hier tegen? Vraag haar eens of zij een reden zou hebben om dit niet te doen, en of ze op deze manier haar kindje ook groot zou willen brengen? 
Dit kan je natuurlijk alleen vragen als zij zelf inziet dat dit niet echt gezond voor haar is.

4. En de laatste reden die ik noem, er zijn er natuurlijk nog veel meer maar dan kan ik wel een heel boekwerk schrijven…. Dat is haar familie of vrienden of de buren….. Hoe kijken zij tegen gezond eten aan, vinden zij dat maar geitenwollensokken ideeën, vinden ze dat maar helemaal niets of wat voor reden dan ook en als jouw kraamvrouw daar gevoelig voor is, dan zal zij minder snel haar eigen plan trekken. Je haar eens een heel simpel soepje kunnen geven of vragen wat zij aan zelf gemaakt eten echt lekker vindt…..

Is dit makkelijke voor jou om mee om te gaan? Nee natuurlijk niet, en jullie hoeven natuurlijk jullie kraamvrouwen niet op te voeden, dat hebben hun eigen moeders al gedaan… en die deden het misschien ook wel zo…….
Hoe ga jij hier mee om? 

Stel hier je vraag