Mijn antwoord

En als ik dan direct en antwoord mag geven op de vraag hierboven,……. Nee natuurlijk niet.
Jouw kraamvrouw moet niets, maar…….. het zou wel veel beter voor haar zijn.

Het zou haar helpen om sneller te herstellen, het zou haar helpen om haar hormonen weer wat meer in het gareel te krijgen, het zou haar helpen om lekkerder in haar vel te komen zitten, het zou haar helpen om de gebroken nachten beter te kunnen handelen, het zou haar helpen om….. okay ik kan nog wel even door gaan maar jij zou het misschien ook wel voor haar in kunnen vullen.

En als jouw kraamvrouw hiervoor open staat, maakt het dit voor jou ook makkelijker om hier wat mee te doen.
Maar wat nu als jij een kraamvrouw hebt die hier helemaal niets mee heeft. Wat doe je dan?

 

Ik geef je hier 3 tips.

* Laat het zo als het is. Misschien verwacht je deze tip niet van mij, maar soms is het niet anders. Het zal jou teveel energie en tijd kosten en jouw kraamvrouw doet er vervolgens helemaal niets mee. Jammer van jou tijd, deze kan je vast ook wel invullen met wat anders.
** Bedenk dat alle kleine beetjes helpen. Bied haar kleine beetjes aan, zodat ze overzicht heeft. Een heel bord vol groente tijdens de lunch is misschien veel te veel in 1 keer, maar een paar plakjes komkommer, tomaat, kerstomaatjes of zelfs wat augurk zijn al een eerste kleine stap richting de goede kant. En zo kan het ook met het fruit zijn natuurlijk.
*** Verstop de groente. Een soepje bij de lunch, bijvoorbeeld broccoli soep of courgette soep….. lekker pureren en een beetje room of creme fraich erbij, een geroosterde boterham erbij en je zal zien dat dit gegeten wordt.
Heel simpel om deze soep te maken is halve liter water koken, 1 bouillon blokje erdoor, de broccoli of de courgette in kleine stukje erbij doen en dit koken tot het gaar is. pureren en klaar is je soep.

**** Nou vooruit dan nog een extra tip….. wat ook vaak helpt is door te zeggen dat ze het ook voor haar kindje doet. Die wil ze toch zo gezond mogelijk groot brengen?

Stel hier je vraag