Vragen

Tijdens de workshop “Gezonde voeding in het kraamgezin” krijg ik heel leuk heel veel vragen gesteld. Maar helaas weet ik niet op alle vragen een antwoord. Dat zeg ik dan ook maar eerlijk. Wel onthoud ik deze vraag dan en ga de volgende dag op zoek naar eventuele antwoorden, zodat ik een volgende keer deze kennis weer mee kan nemen.

 

Informatie zoeken

Over gezonde voeding wordt veel geschreven, maar over gezonde voeding voor de kraamvrouw maar heel weinig. En daar ben ik steeds naar op zoek. Als ik in de bieb ben, als ik op internet aan het neuzen ben, eigenlijk heel erg vaak. Ik sla regelmatig artikelen op die ermee te maken hebben maar ja dat werkt slecht bij mij, want vaak weet ik niet meer waar ik het opgeslagen heb. Dus boeken zijn voor mij het beste die vind ik best makkelijk terug in de boekenkast.
Op dit moment ben ik een boek aan het lezen over de eerste 40 dagen na de bevalling en wat gezond eten is voor de moeder. (het onderste boek van dit stapeltje)
Het is in het Engels, dus het gaat niet heel snel, maar is wel interessant.
Niet dat ik hier alles uit zou adviseren, want een smoothie van de placenta weet ik niet of dat iets is, gezond zal het zijn maar het staat mij persoonlijk toch wel tegen.

 

Wat kan jij doen?

Ja ik weet dat je niet in die kraamweek een gezin kan om turnen naar super gezond als ze dat niet zijn, maar jij kan best iets voor ze betekenen en al zetten ze maar 1 klein stapje de goede richting in dan is dat toch al weer mooi meegenomen. Als jij kan vertellen waarom jij een bepaalde keuze gemaakt hebt of waarom ze bijvoorbeeld beter bruin- of volkoren kunnen eten in plaats van wit brood en ze pakken dit op dan heb jij toch al heel wat bereikt. 

Gewoontes doorbreken is niet makkelijk maar het is wel te doen.
Want, ‘Gezonde voeding doet wat met je kraamvrouw’.

Stel hier je vraag