Vet belangrijk…..

Kan het me dan niets schelen?
Ja juist.
Want vet is belangrijk.

Vraagje

Waar denk jij aan als je denkt aan vet….
Denk je dat het niet goed is, of juist wel?
Waar zou jouw kraamvrouw het voor nodig hebben?

Ja nu verklap ik al een beetje dat het nodig is.
En misschien had je dat uit het eerste stukje ook al op kunnen maken.

Vet is goed

Maar goed, vet is dus belangrijk. Vet is nodig voor jouw kraamvrouw. Misschien wil ze snel weer van haar zwangerschaps kilo’s af en zal ze zoveel mogelijk vet willen laten staan omdat zij, jij  en ik ook ooit geleerd hebben dat als je af wilt vallen je het vet moet laten staan…..is dit altijd wel verstandig?

Een paar redenen

Vet moet nooit helemaal uit het dagelijkse eten geschrapt worden. Het levert bepaalde vitamines zoals A, D en E.  Maar door middel van vet worden deze vitamines ook beter in het lichaam opgenomen. Bij dit rijtje hoort ook de vitamine K die in combinatie met vet beter opgenomen wordt. Deze laatste vitamine speelt weer een belangrijke rol bij de bloedstolling. Niet onbelangrijk voor jouw kraamvrouw.

Heb ik je al overtuigd dat jouw kraamvrouw vet moet eten?
Ik geef je gewoon nog een goede reden.
Het helpt haar om haar stoelgang weer op gang te brengen. Tijdens een van de online scholingen die ik gaf over Gezonde voeding in het kraamgezin vertelde een collega van jou dat zij soms ook lekker vette friet adviseert als de stoelgang niet opgang komt. Ja als het helpt…… (hihi)
Vet helpt om de ontlasting smeuïg te houden.

Okay om je echt te overtuigen….nog 1 reden waarom jouw kraamvrouw vet zeker niet uit haar dagelijkse menu zou moeten schrappen.

Ook voor het kindje

Via de borstvoeding krijg het kindje ook vetten binnen en dit is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies.
Dit is natuurlijk een hele sterke reden voor jouw kraamvrouw om toch wat van de vetten te eten. Ze zal alles willen doen om haar kindje zo gezond mogelijk groot te brengen.

Pure vetten

Welke vetten zijn dan goed voor jouw kraamvrouw wil je dan nu misschien weten?
Ga voor zo puur mogelijk. Kies vetten waar maar weinig ingrediënten aan toegevoegd zijn. Kies vetten waar het liefst geen geur-, kleur-, smaak- en smeerbaarheids stoffen aan toegevoegd zijn.
Kies voor plantaardige vetten, maar ook dierlijke mag. 
Kies in ieder geval bewust.

Stel hier je vraag