Wie ben ik!?

Mijn kraamtijd.

Wat was ik blij dat ik toch nog kraamzorg kreeg. Ik had een hele week in het ziekenhuis gelegen na de geboorte van onze tweeling.  En eigenlijk geen recht meer op kraamzorg. Maar wat moest ik? Hoe ging ik dit aanpakken met 2 babies en bevallen met een keizersnee?

Gelukkig direct opvang bij thuiskomst en de dagen erna een hele lieve jonge kraamverzorgende die ons leerde hoe wij de zorg voor onze meisjes het beste konden gaan doen. 

Ik genoot van de verwennerij, want zo heb ik het ervaren en van de goede zorg voor mij, mijn man en onze meiden.

Hoe het begon.

Eigenlijk begon het al in 1998 na onze verhuizing van het westen van het land naar het oosten. Ik wilde eerst even lekker een aantal maanden thuis zitten om ervoor te zorgen dat de we lekker gesetteld waren en dan zou ik weer gaan kijken naar een baan in het onderwijs, want dat had ik daarvoor al ruim 15 jaar met heel veel passie en plezier gedaan. Dat liep allemaal even anders. Echt aan het werk in het onderwijs kwam ik niet meer. Invallen dan maar. Maar dat is voor langere tijd echt niet leuk. Op zoek naar wat anders dus, maar wat…..

Mijn naam is Mieke Lourens en leer jou hoe jij als kraamverzorgende gezonde voeding in kan zetten naar een beter en sneller herstel van de kraamvrouw.

 

Omscholen

Maar nog even terug naar hoe het begon. Het onderwijs gaf mij niet meer wat mij er altijd zo in aangetrokken had. Kennis overdragen, een band opbouwen, stimuleren en motiveren, plezier hebben met, ondeugend zijn met, samen ontwikkelen….!

Natuurlijk wist ik niet direct wat ik dan wilde, maar dat het iets was waarbij ik iets aan anderen over kon dragen, iets kon leren, was voor mij heel duidelijk.

Niets leek mij leuk genoeg, tot ik hoorde van het beroep voedings-en gewichtsconsulent. En dan met name het voedings gedeelte. Wat doet gezonde voeding met je lichaam, hoe kan je het inzetten zodat je je zelf beter en gezonder gaat voelen. Na de opleiding en verschillende nasholingen en cursussen weet ik nu wat ik weet en breng ik mijn kennis graag over aan jullie zodat jullie het weer in kunnen zetten in de kraamzorg.

Wist ik dan direct dat ik met kraamverzorgenden wilde werken? Om eerlijk te zijn….nee.
Nadat ik in september 2012 was gestart met mijn bedrijf kwam ik al snel in contact met de verloskundige praktijk in mijn woonplaats. Naast mijn specialisatie om kinderen te begeleiding heb ik mij ook gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren. Ik kwam in contact met verschillende collega’s en 1 daarvan gaf workshops aan kraamverzorgenden maar wilde dit graag afstoten.
Dit wilde ik doen, ik wilde graag weer voor groepen staan en mijn kennis overdragen. Zo gezegd zo gedaan.

En nu ben ik sinds januari 2018 de trotse eigenaar van WemM voedings-en gewichtsconsulent voor kraamverzorgenden.

Zo komt mijn achtergrond als juf toch weer goed van pas.

 

Wie ik ook zeker ben?!

Ik ben de 5e in het rijtje van 6 kinderen van mijn ouders. Mijn ouders hebben mij onder andere de doopnaam Margrieta gegeven en elk jaar als de margrieten weer bloeiden kwam mijn vader thuis met de woorden; “Margrietje je bloemen bloeien weer”. Zo is het ontstaan dat de margrieten ‘mijn’ bloemen zijn geworden. Daarom heb ik ze ook in mijn logo laten verwerken. Ze horen gewoon bij mij.

In 1997 ben ik getrouwd en in 2002 zijn onze 2 dochters geboren. Wij gaan graag samen op vakantie, kunnen heerlijk genieten van uit eten gaan of een dagje uit, maar ook een dag lummelen en een leuke serie op tv kijken is een heerlijke manier van ontspannen voor ons..

Ook sport ik graag (soms ook niet), vind ik het fijn om buiten te zijn, lekker in de keuken staan, maar ook een boek lezen vind ik heerlijk en leuke dingen doen met mijn gezin, familie en vrienden.

De kraamverzorgende maakt het verschil.

Gezonde voeding doet wat met je kraamvrouw.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden?

Laat hier je bericht achter en ik mail je zo snel mogelijk terug.

13 + 12 =

Mijn naam is Mieke Lourens en ik geef scholing aan kraamverzorgenden over wat gezonde voeding in de kraamtijd voor jouw kraamvrouw kan doen.

Stel hier je vraag